Over ons

Bij Belledo houden we van leer. En op het moment dat jij een wand,
vloer, trap of andere toepassing van leer in je huis hebt, zul je begrijpen
waar onze liefde vandaan komt.

Over ons

Bij Belledo houden we van leer. En op het moment dat jij een wand,
vloer, trap of andere toepassing van leer in je huis hebt, zul je begrijpen
waar onze liefde vandaan komt.

Wonen in Leer by Belledo

Bij Belledo houden we van leer. Of eigenlijk specifieker; we houden van de toepassing van leer in interieurdesign. De natuurlijke, warme en luxueuze uitstraling die bijvoorbeeld een woonkamer of trap krijgt op het moment dat er een leerbekleding aan is toegevoegd, is overweldigend. Naast het mooie eindresultaat, vinden we het ook belangrijk hoe dit product tot stand is gekomen. Zo maken we uitsluitend gebruik van leeroverschot vanuit de voedingsindustrie – van runderen die grazen in Europa en met name in Duitsland – en wordt het leer op een duurzame manier gelooid. Belledo is gevestigd in Waalwijk, het hart van de leerindustrie in Nederland en ook daar hebben we vertrouwde connecties met een leerproducent en -looierij die uitsluitend duurzaam te werk gaan. 

Zo zijn onze lijntjes kort – vanaf het looien in de looierij tot aan het bevestigen in jouw woonkamer – en ben jij verzekerd van een prachtige én duurzame interieurupdate.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

paneel 4-min
IMG_8165kopie kopie

Duurzaam leer als basis

Leer is gekend als de oudste vorm van upcycling, oftewel: het veranderen van een afvalproduct in een gebruiksproduct. Leer is namelijk een afvalproduct – weliswaar een zeer hoogwaardig afvalproduct – van de voedingsindustrie. Het leer van Belledo is afkomstig van runderen die in Europa en met name Duitsland hebben gegraasd. En omdat het een natuurproduct is, heeft iedere strook leer haar unieke kenmerken. Hierdoor zijn geen twee leren wanden hetzelfde, en krijgt iedere ruimte zijn persoonlijke, warme ambiance. En niet alleen de look, maar ook de feel van de ruimte verandert met de plaatsing van leer. 

Leer zorgt voor een fijnere akoestiek, wat een rustige sfeer geeft. En als vanzelf wil je het leer aanraken wanneer je het voor het eerst ziet en ook op dit gebied zal het soepele, zachte leer niet teleurstellen. Bij Belledo houden we van leer. En op het moment dat jij een wand, vloer, trap of andere toepassing van leer in je huis hebt, zul je begrijpen waar die liefde vandaan komt.

Logo Belledo RGB 300 dpi

“Leer kan een saaie ruimte in een uniek en warm interieur veranderen. Het gevoel, de geur en de exclusiviteit van wonen in leer maken we bij Belledo bereikbaar en betaalbaar voor iedereen!”