Leren trapbekleding

Leren trapbekleding

Laat functioneel een style statement zijn.

Je trap bevindt zich vaak op een centrale plek en verdient alleen al daarom een stijlvolle aanpak. Ontdek zelf wat leren trapbekleding kan doen voor jouw woning of kantoor. Naast de natuurlijke luxe uitstraling heeft leer namelijk ook een aantal praktische voordelen. En die komen goed tot hun recht bij dit vaak intensief gebruikte onderdeel van je huis. 

Waar bent u naar op zoek?

Een open trap geeft direct een stijlvolle uitstraling. Leer is een luxe en duurzaam materiaal dat steeds vaker wordt gebruikt.

Een dichte trap creëert niet alleen een gevoel van tijdloze luxe; je kunt er ook alle kanten mee op.

Een wenteltrap trekt de aandacht en met leren trapbekleding til je het design letterlijk naar het volgende niveau.

Leren trapbekleding kopen doe je bij Belledo

Misschien ben je leren trapbekleding weleens tegengekomen in hotels, restaurants, kantoren of andere zakelijke omgevingen. Maar wist je dat dit ook een stijlvolle en duurzame oplossing kan zijn bij jou thuis?
Mocht je overwegen om lederen trapbekleding te kopen, neem dan contact met ons op. We leggen je graag uit wat de voordelen en mogelijkheden zijn.

Wat het aanbrengen betreft: een trap bekleden met leer vereist precisie en ervaring. Vandaar dat we je in alles ontzorgen, van het inmeten tot de uitvoering. Het enige waar je zelf nog over hoeft na te denken, is wat je mooi vindt qua: 

  • leersoort – ga je voor Vintage of voor Nature? 
  • kleur – kies uit diverse aardetinten
  • print – optioneel kun je voor extra structuur in het leer kiezen 

Maak daarom snel een afspraak voor een bezoek aan onze showroom.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
U kunt ook bellen.
Wil je een productspecialist spreken over alle mogelijkheden?

Wat trapbekleding van leer doet met je interieur

Een trap ligt vaak op een goed zichtbare plek, zoals de entree of het midden van de ruimte. Hierdoor is dit deel behoorlijk bepalend voor je inrichting. Tegelijkertijd biedt de trap minder mogelijkheden om je persoonlijke smaak uit te drukken dan bijvoorbeeld de kamer zelf. Die laatste kun je tenslotte nog stofferen, meubileren en van leuke accessoires voorzien. Hoe je de trap afwerkt, is dus van grote invloed op de uitstraling van het hele interieur. 

Kies je ervoor om je trap te bekleden met leer, dan kies je voor vernieuwend en onderscheidend. Bovendien heeft elke trede een unieke tekening. Deze is kenmerkend voor het kwalitatief hoogwaardige volnerfleer dat we toepassen. Hierdoor ontstaan er ook warme nuanceverschillen tussen de treden. Deze creëren diepte en onderstrepen dat het om een natuurproduct gaat. Het eindresultaat? Een trap die niet langer uitsluitend functioneel is, maar de blikvanger van je woning.

7 voordelen als je een trap laat bekleden met leer

Een trap bekleed met leder straalt een warme, natuurlijke luxe uit die goed samengaat met verschillende stijlen, van klassiek, modern of stoer tot Scandinavisch en japandi. De afwerking draagt bovendien die kenmerkende en aangename lederlucht. Maar leder is niet alleen esthetisch. Er zitten ook een aantal praktische voordelen aan waar je misschien niet direct aan denkt. Onze positieve ervaringen met leren trapbekleding:

  • biedt een goede grip – veilig op je sokken naar boven
  • hygiënischer dan tapijt – neemt vuil en stof veel minder snel op
  • onderhoudsvriendelijk – afnemen met een droge, zachte doek of even stofzuigen is voldoende
  • duurzaam – we gebruiken uitsluitend hoogwaardig volnerf buffelleer, dat tegen een stootje kan
  • zelfherstellend vermogen – ontstaan er toch krasjes, dan zullen die na verloop van tijd vervagen door de werking van het leer
  • gaat door de jaren meer leven – leer is het enige materiaal dat mooier wordt naarmate het langer gebruikt wordt
  • geluiddempend – ideaal voor elke woning.
Wil je een productspecialist spreken over alle mogelijkheden?
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Het leer met eigen ogen bewonderen?

Wat gaat leren trapbekleding je kosten?

Een trap laten bekleden met leder is bij ons altijd maatwerk. Wat het aanbrengen van leren trapbekleding je gaat kosten? Dat is onder meer afhankelijk van de vraag of je een open, rechte of wenteltrap hebt. Ook het soort leer, print of geen print, wel of niet een bijpassend beklede armleuning… het zijn allemaal mogelijkheden die we graag met je doornemen. 

Als richtlijn kun je uitgaan van een prijs vanaf € 2950, inclusief BTW en montage. Heb je een kleiner budget in gedachten? Onze leren trapmatten vormen een mooi en laagdrempelig alternatief. Deze zijn van exact hetzelfde kwaliteitsleer vervaardigd. Zo leg je met leder toch schitterend genuanceerde accenten in je interieur.

Bel ons vandaag nog of laat je contactgegevens achter en misschien tot snel in onze showroom in Waalwijk!

U kunt ook bellen.
Het leer met eigen ogen bewonderen?

Veelgestelde vragen

100% volnerf buffelleer

We passen uitsluitend volnerf buffelleer toe. Dit is hoogwaardig materiaal met een uitstekende duurzaamheid, waardoor het prima geschikt is voor intensief gebruik. Het is in feite de buitenste laag van de buffelhuid. Deze geeft ook de mooiste en meest sprekende tekening.

Nature en Vintage
Je hebt de keuze tussen Vintage en Nature, die ieder hun eigen, specifieke karaktereigenschappen hebben. We vertellen je daar graag meer over, zodat je een goed onderbouwde keuze maakt.

Charme van een natuurproduct
Leer is afkomstig van buffels die vrij hebben rondgelopen. Hun huid draagt de tekenen van dat buitenleven; soms vind je die nog terug in het leer. Je kunt dan denken aan insectenbeten, maar ook aan onderlinge gevechten of schrammen die zijn ontstaan door prikkeldraad.

Het zijn deze kleine imperfecties die liefhebbers van leer er juist aan herinneren dat het om een natuurproduct gaat.

Mooie nuanceverschillen
De volledige trapbekleding bestaat uit leer dat afkomstig is van verschillende huiden. En omdat geen enkel dier hetzelfde is, zal één bepaalde kleur toch allerlei nuanceverschillen opleveren. Dit geeft je lederen trapbekleding meer diepte en zorgt er ook voor dat het nooit verveelt. 

Van A tot Z
Jazeker! Van het inmeten tot het aanbrengen en de vragen die je achteraf nog hebt: wij luisteren naar je wensen, vertalen die naar een project en realiseren dat vervolgens van A tot Z. Leren trapmatten, doe het zelf! Leg je liever wat accenten van leer op de trap? Kies dan voor leren trapmatten. Deze kun je bovendien eenvoudig en snel zelf leggen.

Leren trapmatten, doe het zelf!

Leg je liever wat accenten van leer op de trap? Kies dan voor leren trapmatten. Deze kun je bovendien eenvoudig en snel zelf leggen.

Onderhoudsarm
Tijdens het looiproces wordt er een wax in het leer aangebracht. Wanneer er gebruikssporen ontstaan, zal de wax deze weer opvullen. Daarnaast heeft volnerf buffelleer een zogenaamd zelfherstellend vermogen. Krasjes vervagen daardoor na verloop van tijd. Ten slotte wordt leer door gebruik juist mooier: leer leeft echt met je mee! 

Stofzuiger of doek
Als je wilt, kun je de trapbekleding van tijd tot tijd afnemen met een droge, zachte stofdoek. Of gebruik de stofzuiger, bij voorkeur met een zacht mondstuk speciaal voor meubels of stoffering. 

Duurzaam bedrukt

Volnerf buffelleer is al schitterend van zichzelf. Mocht je van iets meer structuur houden, dan kun je er ook voor kiezen om een print in het leer te laten drukken. Daarbij passen we warmtetechniek toe, zodat de print een levenlang meegaat. 

Je hebt daarbij de keuze uit de volgende bedrukkingen: Croco, Turtle, Snake of Buffel. Maak een afspraak om zelf de ‘look and feel’ te ervaren.

Hier zijn we in een dag mee klaar. Nadat we klaar zijn, kun je ‘s avonds al direct gebruik maken van de trap. Je hoeft dus niet eerst een aantal uren of zelfs dagen de trap te mijden, zoals bij verven het geval is.  

Wij verzorgen het gehele project
Van advies, tot inmeten, leggen en eventuele vragen achteraf: wij ontzorgen je in alles.