Leren Wandbekleding

Leren wandbekleding

Kleed de ruimte af met karakter.

Je inrichting weerspiegelt jouw persoonlijke smaak. Wil je echt iets vernieuwends dat tegelijkertijd goed combineert met vrijwel iedere stijl? Kies dan voor de natuurlijke luxe van leren wandbekleding. Wij begeleiden je van het stylingadvies tot aan de volledige montage van de leren muurtegels.  

Leren wandbekleding kopen bij Belledo

Een wand die bekleed is met leder springt op een stijlvolle manier in het oog. Dan wil je uiteraard wel dat de wandtegels van een hoogwaardige kwaliteit zijn vervaardigd. Net zo essentieel is dat ze strak zijn bijgesneden en aangebracht, een vaak onderschatte precisieklus. 

Bestel je leren wandbekleding bij ons, dan heb je naar dit alles totaal geen omkijken. We luisteren naar je wensen en laten je graag zien hoe die zich verhouden tot de talloze opties. Vervolgens verzorgen wij de volledige uitvoering. Hiervoor gebruiken we 100% buffelleer of runderleer, zodat je jarenlang onbezorgd kunt genieten. Je hoeft alleen maar te beslissen wat je mooi vindt:

 • leersoort – kies voor Vintage, Nature, Vortex of TAG
 • kleur – per soort hebben we een aantal fraaie tinten gesorteerd
 • afmeting – wij snijden de leren wandtegels in het gewenste formaat (max. 1,20 m x 1,60 m)
 • print – bedruk het leer voor een geheel eigen karakter

  Neem contact op en wij adviseren je graag wat de mogelijkheden zijn. Omdat wij maatwerk leveren, reiken die zover jouw wensen gaan.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
U kunt ook bellen.
Wil je een productspecialist spreken over alle mogelijkheden?

Leren muurbekleding creëert dat gevoel van natuurlijke luxe

We weten allemaal hoe mooi en luxueus leer oogt en aanvoelt wanneer het is verwerkt tot kleding, schoenen en tassen. Dus waarom zou je dit schitterende natuurproduct niet in de styling van je inrichting laten terugkomen? 
Een bijkomend voordeel van dit materiaal is dat het geluid absorbeert – precies dat komt de akoestiek ten goede. Gesprekken zijn prima te volgen en u komt echt tot rust.

Door een wand te bekleden met leer geef je een bestaande ruimte een volledige makeover. Of breng onderscheidende highlights aan in je nieuwe woning. Een wand die is afgewerkt met leder is vernieuwend, maar ook tijdloos. De bekleding geeft bovendien die subtiele, kenmerkend warme geur af. Ontstijg alle trends en ontwerp je eigen stijl waarin natuurlijke luxe de boventoon voert. 

Wil je een productspecialist spreken over alle mogelijkheden?
Benieuwd naar de mogelijkheden?

Leren wandtegels versterken je favoriete styling

De onderscheidende kracht van leer zit niet alleen in het feit dat het nog niet heel vaak in het interieur wordt toegepast; ook de natuurlijke en unieke tekening van elke tegel draagt daaraan bij. Omdat het leer afkomstig is van verschillende huiden, bezit elke tegel een eigen kleurnuance die vloeiend in de volgende overloopt. Het totale oppervlak krijgt op die manier diepte, alsof het licht er overheen strijkt. 

Deze dieren hebben bovendien in de openlucht geleefd. De huiden dragen daarom de tekenen van het buitenleven, zoals kleine imperfecties van insectenbeten, onderlinge strijd of prikkeldraad. Dit zie je soms terug in de lederen tegels; het onderstreept dat het hier om 100% natuurproduct gaat. Als je ze eenmaal herkent, ga je die kleine onregelmatigheden vanzelf waarderen!

U kunt ook bellen.
Het leer met eigen ogen bewonderen?

Leer bedrukken voor een schitterende uitstraling

Je wand geef je een geheel eigen karakter door het leder te laten bedrukken met een van de volgende prints: Croco, Buffel, Snake of Turtle. We gebruiken hiervoor een speciale warmtetechniek die het patroon blijvend in het buffel- of rundleer drukt.

Leren muurbekleding blendt op natuurlijke wijze met je favoriete styling

Het voordeel van leren tegels aan de muur is dat die uitstekend combineren met andere materialen. Denk aan hout, natuursteen en beton. Dit laat je ook vrij om te spelen met accessoires, meubels en stoffering in dezelfde ruimte. 

Bovendien doet wandbekleding van leder het ontzettend goed in allerlei woonstijlen, of je nu van modern, industrieel, landelijk of klassiek houdt. Door één of meerdere muren te bekleden met lederen tegels laat je jouw persoonlijke smaak daar doorheen schitteren. Neem contact met ons op, zodat we jouw droomwand kunnen verwezenlijken.

Medewerker spreken over ons product?
Benieuwd naar de mogelijkheden?
U kunt altijd bellen.

Veelgestelde vragen

Vier soorten leder
Voor lederen wandbekleding heb je de keuze tussen Nature, Vintage, Vortex en TAG. De eerste twee zijn gemaakt van buffelleer, de laatste twee van runderleer. Elke soort kent zijn eigen unieke eigenschappen. Ook het kleurenpalet per type is anders, zodat je altijd vindt wat goed bij jou past.

Wees welkom bij Belledo!
Omdat ieder type leer een geheel eigen look & feel heeft, kun je vooraf een aantal leerstalen bestellen. Je bent uiteraard ook welkom voor een bezoek aan onze showroom, zodat je ter plaatse kunt ervaren welke soort het beste aansluit bij je wensen. Bel ons voor een afspraak, zodat we echt de tijd voor je kunnen nemen.

De uitvoering
Uiteraard beslis je eerst welk type leer, in welke kleur en welk formaat tegels je wilt. Vervolgens doen we het volgende:

 1. De muur wordt ingemeten. 
 2. We reinigen de muur. 
 3. Vervolgens brengen we met een primer de wand op kleur.
 4. De leren wandtegels worden tegen de muur verlijmd.
 5. Als dat nodig is, snijden we de tegels bij, zodat de wand één strak geheel vormt. 

Onze levertijden
Nadat de bestelling is geplaatst, is de levertijd 2 tot 4 weken. Het plaatsen van de leren wandbekleding gebeurt normaal gesproken in één dag. Uiteraard is dit afhankelijk van het totale oppervlak. 

Voorzien van bescherming
Al tijdens het looiproces wordt er een beschermende wax aangebracht. Eventuele beschadigingen, doordat u bijvoorbeeld met een tas langs de wand schampt, worden zo na verloop van tijd weer opgevuld.  

Onderhoudsvriendelijk
Als de wandbekleding van leder eenmaal aangebracht is, kun je die eventueel van tijd tot tijd afstoffen met een droge doek. Meer onderhoud is er absoluut niet nodig.

Unieke tekening
Het leer is afkomstig van echte buffels die vrij hebben rondgelopen. Dat betekent dat ze gedurende hun levensloop ook kleine huidbeschadigingen hebben opgelopen. Insectenbeten, schrammen van prikkeldraad of elkaars horens bijvoorbeeld. Dit is soms nog te zien aan kleine imperfecties in het leer. Ze dragen bij aan het natuurlijke karakter van dit materiaal en maken tegelijkertijd elke tegel uniek. 

Werking 
Nog een eigenschap van dit natuurproduct: net als hout ‘werkt’ leer onder invloed van temperatuurverschillen en luchtvochtigheid. Dit betekent dat de wandtegels van leer iets kunnen krimpen en uitzetten. Hier houden we rekening mee bij het aanbrengen. Dat doen we onder andere door een primer als ondergrond te gebruiken in dezelfde kleur als het leer. Zo heb je geen last van zichtbare naden wanneer het leer krimpt.

Diverse factoren maken de prijs
Leren wandbekleding is bij Belledo altijd maatwerk. De totaalprijs hangt van diverse factoren af, zoals het type leer, wel of geen print en uiteraard het oppervlak dat bekleed wordt. 

Richtlijn
De prijs van leren wandbekleding gaat vanaf € 129 m2 tot € 289 m2. Deze prijzen zijn incl. en exclusief aanbrengen.