Leren Trappen

Leren trappen

Til natuurlijke luxe naar het volgende niveau.

Of het nou bij je thuis is of op kantoor: de trap neemt vaak een centrale plaats in. Je laat er bovendien de styling van twee verdiepingen vloeiend mee in elkaar overlopen. Leder als afwerking van de trap geeft je volop creatieve speelruimte. Leren trappen ademen een natuurlijke luxe en geven een uniek karakter aan de ruimte. En… ze zijn verrassend duurzaam. 

Waar bent u naar op zoek?

Trapbekleding
Trapmatten

Leren bekleding voor trappen kopen op een vertrouwd adres

De strakke en luxueuze uitstraling van lederen trappen past goed bij hotels of kantooromgevingen, maar doet het thuis ook uitstekend. Leren trappen zijn vernieuwend en vallen op een fijnzinnige manier op, al is het alleen al door hun heerlijk subtiele lederlucht. 

Denk je eraan om leren bekleding voor je trappen te kopen, neem dan contact met ons op. We nemen graag de tijd om je wensen door te nemen en die vervolgens te vertalen naar jouw droomtrap. 

Omdat lederen trapbekleding tegen een stootje moet kunnen, passen we uitsluitend volnerf buffelleer toe. Dit robuuste materiaal is voorzien van een beschermende waxlaag. Hierdoor worden krassen door de tijd heen in het materiaal opgenomen. Uiteindelijk ontstaat er zo een mooi doorleefd uiterlijk dat met de jaren steeds meer karakter krijgt. 

Wij zorgen vanzelfsprekend voor het inmeten en het leggen. Jij hoeft alleen nog maar na te denken over:

  • leersoort – Nature of Vintage
  • kleur – voor beide soorten hebben we een selectie gemaakt
  • print – kies optioneel voor extra structuur
Benieuwd naar de mogelijkheden?
U kunt ook bellen.
Wil je een productspecialist spreken over alle mogelijkheden?

Wat zijn bij een traprenovatie met leer de kosten?

Wij leveren altijd maatwerk. Hierdoor is de hoogte van de offerte afhankelijk van een aantal factoren, zoals het ontwerp van de trap, de leersoort en of je bedrukking wenst. We kunnen bijvoorbeeld ook de leuning in bijpassend leer bekleden. De kosten voor een traprenovatie gaan vanaf € 2950 en dat is inclusief BTW en leggen. 

Je kunt ook kiezen voor lederen trapmatten. Deze zitten in een hele andere prijsklasse, terwijl je toch het luxe van leer in huis haalt. Bovendien kun je deze zelf leggen, waardoor ze ook nog een hele laagdrempelige manier zijn voor een verbluffende makeover.

Een mooi afgewerkte lederen trap laat de ruimte spreken

Een trap is niet alleen letterlijk de verbinding tussen twee verdiepingen; je trekt er ook je woonstijl mee door. Bovendien bevindt dit onderdeel van het huis zich vaak op een goed zichtbare plaats. Dus waarom niet deze punten benutten door van je trap een blikvanger te maken? Door de trap met leer te bekleden, heb je iets unieks dat bij verschillende stijlen past. Het oogt chic, strak en luxueus, maar voegt zich ook prima naar een stoer of warm interieur. Het is maar net hoe je de ruimte verder aankleedt en voor welke soort en kleur leer je gaat.  

Leren trappen staan garant voor unieke, natuurlijke luxe

Leer op je trap heeft ook iets avontuurlijks en puur. We werken elke tree immers af met een uniek stuk leer. Daardoor krijg je schitterende kleurnuances en tekeningen die in elkaar overlopen en de trap diepte en levendigheid geven.  

Het volnerf leer dat we toepassen, heeft van zichzelf al een fraaie tekening. Zoek je een andere uitstraling met een geheel eigen structuur?  Dan bieden we de mogelijkheid om het buffelleer te laten bedrukken. Je kunt kiezen uit Croco, Turtle, Snake of Buffel. De print brengen we met een speciale warmtetechniek in het leer aan, voor een permanente look & feel.

Wil je een productspecialist spreken over alle mogelijkheden?
Benieuwd naar de mogelijkheden?
U kunt altijd bellen.

Wist je dat trappen bekleed met leer duurzaam en onderhoudsvriendelijk zijn?

Leer staat bekend om zijn luxueuze, stijlvolle uitstraling, maar de voordelen gaan verder dan alleen het uiterlijk. De buffelhuid waar de bekleding van gemaakt wordt, is tenslotte van nature al bedoeld om bescherming te bieden. Bovendien gebruiken we alleen de buitenlaag, het zogenaamde nerfleer. Dit is sterk en daarom uitermate geschikt om je trap mee af te werken. Zo geniet je van de fraaie uitstraling, zonder concessies te doen aan de duurzaamheid en kwaliteit van het leder.

Nog een paar redenen om voor leer op je trap te kiezen: het geeft een natuurlijke demping. Daardoor voelt het aangenaam aan je voeten én je oren. Anders dan bij geverfd hout biedt het ook een goede grip, wat wel zo veilig is als je op je sokken naar boven rent. Vuil trekt er bovendien niet snel in, zoals bij tapijt. 

En het is duurzaam, doordat het de natuurlijke eigenschap in zich draagt om zichzelf te herstellen. Hierdoor is een trap van leer onderhoudsvriendelijk; een stofzuigbeurtje volstaat.

Belledo levert maatwerk en begeleiding van A tot Z

Je wilt natuurlijk wel dat de trap vakkundig met leer bekleed wordt, zodat je meteen onbezorgd kunt genieten van het uiterlijk en de functionaliteit. Wij nemen je daarom de gehele realisatie van het project uit handen, van het inmeten tot het leggen. Ben je benieuwd geworden en wil je meer inspiratie? Of wil je weten wat bij een traprenovatie of nieuwbouwtrap de kosten zijn als je die laat bekleden met leer? Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom. We nemen je graag mee in alle mogelijkheden.

Medewerker spreken over ons product?
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Het leer met eigen ogen bewonderen?

Veelgestelde vragen

Het leer is afkomstig van buffels die vrij hebben rondgelopen in de natuur. Daardoor kunnen ze in de loop van hun leven sporen van dit buitenleven oplopen. Het kan dat deze ook na bewerking van het leer nog enigszins zichtbaar zijn. Denk aan insectenbeten, schampen van elkaars horens of schrammen van prikkeldraad. Ze tonen aan dat het om 100% leer gaat en dragen bij aan de charme van dit natuurproduct.

Hier zijn we in een dag mee klaar. Nadat we klaar zijn, kun je ‘s avonds al direct gebruik maken van de trap. Je hoeft dus niet eerst een aantal uren of zelfs dagen de trap te mijden, zoals bij verven het geval is.  

Wij verzorgen het gehele project
Van advies, tot inmeten, leggen en eventuele vragen achteraf: wij ontzorgen je in alles.

Onderhoudsarm
Leren trappen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Door hun zelfherstellend vermogen en de beschermende wax worden krasjes na verloop van tijd steeds minder zichtbaar.
Wil je de trap toch schoonmaken, gebruik dan alleen een zachte stofdoek of een stofzuiger met een speciaal opzetstuk voor meubels en stoffering.

Maatwerk
Een trap volledig met leer bekleden kan vanaf € 2695,- en dat is inclusief BTW en aanbrengen. Er zijn een aantal factoren die de hoogte van de prijs verder bepalen, zoals het ontwerp van de trap. Gaat het om een open trap, een wenteltrap of zitten er een of meerdere bochten in? 

Wil je een bijpassende trapleuning van leer, heb je ideeën voor geïntegreerde verlichting? Ook de leersoort en of je wel of geen print wilt, spelen een rol. Maak daarom snel een afspraak, zodat we je goed kunnen informeren over alle opties. 

Laagdrempelig alternatief
Mocht je een ander budget in gedachte hebben, dan bieden lederen trapmatten een unieke en eenvoudige oplossing. Je legt deze zelf in een uur. Het resultaat van deze leren accenten in je interieur is verrassend!